V septembrovom Trochu inak viac ako 80 hostí!

7. augusta 2017

Septembrové Trochu inak bude výnimočné nielen svojimi hosťami, ale aj ich početnosťou. Veď uznajte sami – na scéne Sály opery a baletu sa ich stretne viac ako 80!

Prsty v tom má samotná Adela. Okrem pôsobenia v Trochu inak, či v iných televíznych a rozhlasových programoch sa moderátorsky angažuje aj v projekte Shakespeare-Prokofiev/Romeo a Júlia, ktorého cieľom je atraktívnou formou predstaviť stredoškolákom jedno z najznámejších diel klasickej literatúry a klasickej hudby zároveň. Slávna Shakespearova tragédia sa totiž stala predlohou viacerých hudobných diel, mimo iného aj baletu, ktorý má momentálne v repertoári aj Balet Slovenského národného divadla. Hovorili sme o ňom nedávno v Trochu inak. Pamätáte si ešte ako dopadol Adelin pokus zatancovať si aspoň na chvíľu postavu Júlie?

V projekte účinkuje Symfonický orchester Slovenského rozhlasu pod taktovkou Antona Popoviča a celý rad známych hercov. My sme veľmi radi, že vám v Trochu inak predstavíme aspoň niekoľko ukážok. Nielen hudobných, ale aj jednej hereckej v podaní Bianky Šutičovej, Mariana Prevedarčíka, Sávu Popoviča a Jakuba Vajdu. Adela sa evidentne teší tiež. V maile, ktorý vám nedávno adresovala, píše: „Už som niekoľkokrát zažila prítomnosť tohto 80-členného hudobného telesa nablízko, naživo, naplno a to počas predstavení pre stredné školy, ktoré páchame pod taktovkou dirigenta Tona Popoviča. Spolu s nami trochu zažijete a vďaka Tonovi asi aj pochopíte, čo sa stane, keď sa stretnú Prokofiev a Shakespeare na jednom javisku prostredníctvom Romea a Júlie.“

Ešte váhate? Posledné vstupenky na 18.septembra kúpite TU.

Ďakujeme našim partnerom

Podporujeme