Naše vyjadrenie k odchodu z SND

15. apríla 2019

Milí naši, považujeme za dôležité informovať Vás o zmenách, ktoré po dnešnom predstavení nastanú v súvislosti s Trochu inak.

V prvom rade – žiadna panika! Každá zmena je napokon dobrá a ozdravná aj keď ju v prvom momente nechceme prijať. Po jej následnom prijatí však ukáže táto zmena svoj skutočný potenciál.

V druhom rade – ďakujeme SND za dlhoročnú možnosť tráviť osobné aj televízne večery vo Vašej spoločnosti práve v priestoroch činohry. Občas, keď sa inak nedalo, aj v sále opery a baletu 🙂

Od roku 2013 u nás dostalo priestor viac ako 200 osobností z oblasti kultúry (z SND aj mimo neho), ekológie, športu, prírodných i spoločenských vied, ale taktiež dobrodruhovia, či rôzne bizarné „postavičky“ (naši obľúbení “ufoludkovia”) – skrátka inšpiratívni hostia. Vždy v pondelok sme využili takzvaný voľný deň, keď sa v SND neskúša a nehrá. Najnovšie sa však vedenie činohry rozhodlo, že je nutné aj tieto voľné pondelky držať obsadené pre prípadné skúšky, ktoré by možno predsa len mohli nastať. A to napriek tomu, že tým divadlo príde o nemalé financie, ktoré sme od januára tohto roku platili za prenájom sály alebo o priestor na propagáciu predstavení a osobností SND.

Z praxe a priamo z divadla vieme, že divadelné skúšky sú v pondelok v SND vysoko nepravdepodobné a naše účinkovanie by bolo aj naďalej technicky aj časovo možné. Dokonca aj v prípade mája, či júna, sú v dispozícii pondelkové termíny, v ktorých by sa Trochu inak dalo komfortne realizovať.

Aj napriek tomu toto rozhodnutie rešpektujeme. Nechceme pátrať po jeho skutočných príčinách a podporovať tým rôzne teórie. Jedno však cítime a vieme. Napriek tomu, že nám vznikol celý rad organizačných komplikácií, sme s novou realitou vyrovnaní. V tejto situácií sa skôr pozeráme do budúcnosti a nepozeráme sa na to, čo už možné nebude.

No a čo nastane teraz? Tá ZMENA. Ideme inam a veríme, že pôjdete s nami. Sme vďační, že RTVS nám veľmi ochotne ponúkla priestory koncertnej sály Slovenského rozhlasu. Poďme sa hneď pozrieť na pozitíva:

  • Skvelá akustika
  • Krásny a ideálne riešený priestor
  • Cenovo dostupnejšie vstupenky
  • Väčšia variabilita termínov. Možno to už nebudú musieť byť len pondelky.

A čo parkovanie? Hm, no, večer by to už malo byť lepšie, ale zas na druhej strane aj stará dobrá MHD je cesta ako sa niekam prepraviť. Roky vás inšpirujeme k ekologickejšiemu štýlu života, načim si to skúsiť naozaj. My sa k vám radi pridáme. Ak by ste mali blúdiť, prídem Vás čakať na zastávku 39ny a 31ky pred poštu 🙂

Na záver tri krát veľké ĎAKUJEME. To prvé je pre SND. Stálo pri nás od začiatku a poskytovalo nám skvelú technickú i personálnu podporu. Na prvý pohľad to tak možno nevyzeralo, ale na Trochu inak sa za SND podieľalo okolo 20 ľudí. Technici, osvetlovači, zvukári, úžasný pán inšpicient Majerský, produkcia, maskérky, uvádzačky a uvádzači, páni požiarnici, dámy, ktoré sa starali o poriadok… Všetko skvelí ľudia a naslovovzatí profesionáli. Vieme, že Trochu inak mali radi a nám bolo cťou s nimi viac ako 6 rokov spolupracovať. Rovnako ďakujeme za podporu predchádzajúcemu i súčasnému generálnemu riaditeľovi SND. Bez ich „požehnania“ by Trochu inak na pôde divadla nemohlo existovať.

Druhé ĎAKUJEME patrí RTVS. Za ponúknutú pomocnú ruku ako aj za viaceré pokusy odchod z SND odvrátiť. Veríme, že Trochu inak aj v novej realite čaká rovnako pozitívna budúcnosť. Naďalej aj na obrazovkách RTVS.

No a to tretie ĎAKUJEME patrí vám. Za to, že ste boli s nami a že ste s nami. Veríme, že s nami budete aj naďalej. Lebo bez VÁS by to nemalo význam.

Aj preto vás veľmi radi uvidíme na dnešnom, momentálne poslednom Trochu inak v SND. V predaji máme posledné vstupenky. Nebojte sa, napriek okolnostiam bude tradične veselo a príjemne..:-)

Vaša Adela s celým tímom Trochu inak. Stískame Vás.

Ďakujeme našim partnerom

Podporujeme